مراحل ساختمان سازی

ساخت وبلاگ

ساختمان سازی فرآیندی است بسیار مهم که برای انبوه سازان اغلب دشوار و استرس آور است، هلدینگ ساختمانی سپنتا با داشتن سابقه چندین و چند ساله در زمینه اجرای پروژه های عمرانی و ساختمانی گوناگونی قصد دارد تا در این مقاله برای مهندسان و کسانی که قصد ساخت ساختمان دارند، مراحل ساختمان سازی را از صفر تا صد معرفی کند؛ پس با ما تا انتها همراه باشید.

مراحل ساختمان سازی

شالوده های ساختمان اغلب برای تحمل بارهای سازه ضعیف هستند. بسیاری از تکنیک ها مانند تقویت خاک و استفاده از مقاطع سبک در اسکلت سازه برای افزایش مقاومت و کاهش وزن ساختمان ها مفید هستند. در همین رابطه، کارآمدترین و در عین حال گران ترین گزینه، شمع کوبی است. در فرآیند شمع کوبی، برای انتقال بارهای ساختمان به لایه های عمیق تر زیر پی، از سازه های ستون مانند استفاده می کنند.
دال های بتنی عناصری در طراحی سازه هستند که برای ایجاد سطوح افقی مسطح مانند کف، سقف استفاده می شوند. آن ها بارهای وارد شده را از ستون ها به دیوارها منتقل می کنند. شرایط و ضوابط مختلفی برای انتخاب دال بتنی مناسب و مقرون به صرفه، با در نظر گرفتن نوع ساختمان، چیدمان معماری، ویژگی های زیبایی شناختی و طول دهانه وجود دارد.
در صنعت ساختمان سازی همواره مهم ترین دغدغه افزایش استحکام ساختمان ها است. همه مهندسان هنگامی که یک ساختمان ساخته می شود موارد زیادی وجود دارند که استقامت ساختمان را کم می کند. یکی از این موارد ایجاد ستونچه در ساختمان سازی است و باعث تخریب کل ساختمان می شود.
گودبرداری
گودبرداری یکی از مهم ترین مراحل ساخت یک ساختمان محسوب می شود. تعیین عمق گودبرداری بسیار مهم است و محاسبه عمقی که برای گودبرداری نیاز است یک کار مهندسی است و باید توسط متخصص این کار انجام شود. گودبرداری با توجه به تعداد طبقات و همچنین میزان باری که به پی ساختمان وارد می شود، تعیین می‌گردد.
این کار باید در نهایت دقت و توسط مهندس سازه انجام شود؛ چرا که هرگونه اشتباه در محاسبات گودبرداری خطرات زیادی را برای ساختمان و ساکنان آن ایجاد خواهد کرد. یکی از این خطرات نشست ساختمان پس از ساخت می باشد.
بتن‌ ریزی
در مرحله بعد یعنی مرحله بتن ریزی باید داخل گود یک لایه به اندازه ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌ متری با بتن پر شود. دلیل اهمیت داشتن این مرحله از ساخت یک ساختمان این است که بتن میزان بار وارد شده از سمت سازه را تحمل می‌نماید و اجازه نشست کردن ساختمان را نمی‌دهد و از نشست ساختمان جلوگیری می نماید.
چیدن دیوار
مرحله بعدی چیدن دیوار می باشد. در این مرحله با استفاده از آجرهای پیش ساخته شروع به چیدن دیوار می نمایند لازم به ذکر است که دیوار های پیش ساخته از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند و همچنین عایق صوتی و حرارتی می باشند.
نازک کاری ساختمان
بعد از تکمیل دیوارهای ساختمان مرحله بعدی نازک کاری ساختمان است. در این مرحله گچ کاری و سرامیک و رنگ کاری داخل ساختمان انجام می شود. گچ‌کاری هم با مسطح کردن گچ روی دیوارها انجام می‌شود. در این بخش از کار کف ساختمان با لایه‌ ای از ملات پوشانده می شود.
اجرای تاسیسات ساختمان
بعد از اینکه اتمام مراحل ساختمان سازی که در بالا به آن پرداخت شد تکمیل شد برای لوله کشی های آب، گاز و برق کشی اقدام می کنیم.
گچ و خاک روی دیوار
گچ و خاک برای پوشاندن اتصالات استفاده می شود و بیش از مرحله گچ کاری انجام می شود.
زیبا سازی نمای داخلی و بیرونی ساختمان
زیبا سازی نمای داخلی و بیرونی ساختمان ها در آخرین مرحله صورت می گیرد. که شامل نصب پنچره ها، در ها، کف سازی و گچ کاری است که بر اساس نقشه از بیش تعیین شده صورت می گیرد.

جمع بندی

با مطالعه این مقاله دریافتیم که صنعت ساختمان سازی بسیار تابع اصول و قوانین است. برای شروع ساخت یک ساختمان ابتدا باید زمینی را فراهم نماییم و سپس با بررسی نقشه اولیه و متناسب با آن زمین را مهیا نماییم.

منبع: https://sahandsazeh.co/

ساخت و ساز...
ما را در سایت ساخت و ساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : builder sakhtosaz بازدید : 108 تاريخ : چهارشنبه 10 اسفند 1401 ساعت: 21:44