سقف وافل چیست و چه کاربردی دارد؟

ساخت وبلاگ

امروزه با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف صنعت ساختمان‌سازی نیز پیشرفت قابل توجهی داشته و در مقایسه با گذشته تفاوت‌های بسیار زیادی کرده است. مصالح ساختمانی به‌گونه‌ای طراحی و ساخته می‌شوند به افزایش سرعت ساخت‌وساز، افزایش مقاومت سازه، افزایش طول عمر، کاهش هزینه‌ها و … کمک کنند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های ساختمان سقف است و امروزه از انواع سقفی‌های مختلف استفاده می‌شود. یکی از سقف‌هایی که معمولاً در فضاهای مسطح به کار می‌رود سقف وافل است که می‌تواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد. در ادامه مطلب مشخص خواهد شد که سقف وافل چیست، از چه مزیت‌ها و ایراداتی برخوردار است و در نهایت چه کاربردهایی دارد.

معرفی سقف وافل

سقف وافل یکی از انواع سازه‌های بتنی است که به‌دلیل ظاهری زیبا و مدرن، مدت زمان اجرای کم، مقاومت و ایمنی بالا و البته مزایای اقتصادی زیاد، برای سازنده‌ها محبوبیت دارد. این سازه ظاهری شبکه مانند دارد و به همین‌خاطر به آن سقف مشبک هم می‌گویند.
برای ساخت آن، از قالب وافل استفاده می‌شود که بتواند وزن مرده‌ سازه را کاهش دهد. کاربرد آن با قالب‌های موقت، به سقف مجوف نیز شناخته می‌شود و نمای زیبایی در سطح زیرین بنا به‌وجود می‌آورد و معمولا مسطح است.

کاربرد سقف وافل

کاربرد آن اغلب در ساختمان‌هایی با ارتفاع بالای 12 متر و مکان‌هایی است که وزن زیادی به سازه وارد نشود. استفاده از آن بیشتر در موقعیت‌هایی است که نیاز به کاهش تعداد ستون و همین‌طور افزایش فاصله‌ی بین ستون‌ها دارد؛ مانند بیمارستان‌ها، استخرهای سرپوشیده، سوله‌های صنعتی، هتل‌ها، کتابخانه‌ها، فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های مترو.
 
از مهم‌ترین سازه‌هایی که در آن از سقف وافل استفاده شده، می‌توان به سالن تئاتر ملی بریتانیا اشاره کرد. این مکان هنری باشکوه در سال 1976 در شهر لندن ساخته شده‌است و بالغ بر 2000 نفر ظرفیت دارد. متروی واشنگتن نیز از معماری‌‌های زیبایی است که در قسمتی از آن تمامی فضای داخلی تونل، با وافل پوشیده شده‌است.

انواع مدل های سقف وافل

به طور کلی دو نوع قالب وافل در بازار موجود است که در مجموع می توان خرید سقف وافل را به سقف های وافل یک طرفه و دو طرفه نیز اشاره کرد که در ادامه این قسمت بیشتر راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
اصلی سقف های مشبک یک طرفه مربوط به دهانه های کوتاه است و همچنین به این مورد توجه داشته باشید که طول دهانه ها باید حداکثر 8 متر باشد و در درون سقف های یک طرفه از قالب های مستطیلی شکل استفاده می شود.
تمامی سقف های وافل یک طرفه از یک جهت عملیات طراحی سقف وافل ، باربری و میلگرد گذاری را انجام می دهند و همچنین وجود همین عامل کلیدی باعث می شود که میزان مصرف میلگرد کاهش پیدا کند و در هزینه ها نیز تا حد زیادی صرفه جویی شود.
همان گونه که میدانید کارکرد اصلی سقف های وافل دو طرفه مربوط به دهانه های بلند است و همچنین به این نکته مهم توجه داشته باشید که قالب های سقف دو طرفه از نوع قابلمه ای هستند و در مجموع میزان قیمت و نرخ سقف دو طرفه نسبت به سقف یک طرفه کمی بیشتر است.
نحوه انجام سقف دو طرفه به این صورت است که در ابتدا تیرچه ها به شکل عمودی قرار می گیرند و در نتیجه تمامی بارها به ستون های مورد نظر منتقل می شود و وجود همین نکته ویژه باعث می شود که میزان استحکام و مقاومت سقف نیز تا حد زیادی افزایش پیدا کند.

سخن نهایی

در پاسخ به سؤال سقف وافل چیست باید گفت این سقف با استفاده از قالب‌های مخصوص اجرا شده و باعث کاهش وزن مرده ساختمان می‌رود و در نهایت از زیبایی و جذابیت بالایی برخوردار است. سقف وافل از قرن ۱۹ تاکنون مورد استفاده قرار گرفته و می‌تواند در فرودگاه‌ها، سالن‌ها، مترو، سقف‌هایی با دهانه‌های بیشت از ۱۲ متر و … به کار برود.

منبع: https://sahandsazeh.co/

ساخت و ساز...
ما را در سایت ساخت و ساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : builder sakhtosaz بازدید : 78 تاريخ : جمعه 12 اسفند 1401 ساعت: 17:25