طراحی سقف وافل چیست؟

ساخت وبلاگ

طراحی سقف وافل دو طرفه و یک طرفه از مهمترین مراحل اولیه است که می بایست با دقت و مهارت انجام شود. به طور حتم از مهمترین مواردی که باید در طراحی سقف وافل لحاظ کرد، ابعاد قالب وافل است. ابعاد قالب وافل باید با توجه به ضخامت سقف و قالب های موجود در بازار، تعیین گردد. همچنین یک طراحی حرفه ای و بهینه هم باعث سبک سازی سازه و هم صرفه جویی در هزینه های نهایی سازه می شوند. باید به این نکته توجه داشت که طراحی نامناسب علاوه بر اعمال هزینه های اضافه بر کارفرما باعث شده ساختمان ایرادهایی داشته باشد که افراد کمی این مکان را به عنوان محل برای زندگی و یا کار انتخاب نمایند.

4 مزیت کلیدی دوره طراحی حرفه ای انواع سقف ها

در بسیاری از پروژه‌های بزرگ و با دهانه‌های طولانی، استفاده از سقف‌های متعارف، باعث مصرف بیش از حد مصالح شده و حالت بهینه و اقتصادی بودن پروژه را از آن می‌گیرد و در اینجاست که نیاز به متخصصی می‌شود که بداند چگونه، باید به عنوان مثال، سقف دال، وافل و … طراحی کند.
به همین جهت در این دوره علاوه بر طراحی سقف های متعارف تیرچه بلوک، کرمیت، عرشه و کامپوزیت، طراحی کامل انواع سقف های دال بتنی (دال و تیر، دال تخت و دال مجوف) و سقف های مدرن را آموزش می بینید.
شما بعد از این دوره به راحتی می توانید برای سازه هایی که دهانه های بزرگی دارند، سقف آن ها را به صورت دال بتنی طراحی کنید و به عنوان یک طراح پاسخگوی کارفرما باشید. این باعث می شود هم مقاومت سازه تان بیشتر باشد و هم در بازار کار بیشتر به شما اعتماد کرده و پروژه های پیچیده تری دریافت کنید.
نکات اجرایی مرتبط با طراحی تمامی انواع سقف ها در این دوره آموزش داده می شود. اگر نکته ای در اجرا وجود دارد که می تواند روی طراحی اثرگذار باشد، آن نکات کامل بیان می شوند تا در طراحی های خود رعایت کنید که در فاز اجرا دچار مشکل نشوند.
بحث های لرزه ای در رابطه با دال ها بسیار چالش برانگیز هستند و هنوز حتی در سطح جهانی یک اجماع کلی در مورد آن وجود ندارد. به همین جهت این موضوع و دیدگاه های مختلف در مورد آن، در دوره بررسی می شود و به یک چهارچوب کلی درمی آید. مثلا اینکه در نظر گرفتن زلزله در تغییر دال چقدر می تواند از نظر فنی و اقتصادی تغییر ایجاد کند؟
با این دوره، در نهایت شما به این مهارت می رسید که با قرارگیری در موقعیت های غیرعادی، شخصا به درستی تصمیم گیری کنید.
یکی از نقاط عطف این دوره که وجه تمایز آن با دیگر دوره های مشابه نیز محسوب می شود، این است که مدرسین، روی مفاهیم تاکید دارند و تدریس خود را با یک رفتارشناسی جامع شروع می کنند. که این موضوع باعث می شود اگر بعدا در محل کارتان به مورد پیچیده تری برخورد کردید، بتوانید آن ها را مدیریت کنید.

طراحی سقف وافل یک طرفه و دو طرفه

سقف وافل بر اساس نسبت طول به عرض دهانه به سقف وافل دوطرفه و سقف وافل یک طرفه تقسیم بندی می شود که روش طراحی سقف وافل در هر نوع کاملا با دیگری متفاوت است. در ادامه با ما همراه باشد تا با اصول اولیه طراحی سقف وافل آشنا شویم. پس از خواندن این مقاله انتظار می رود با تفاوت ها و اصول طراحی سقف وافل یک طرفه و دوطرفه آشنا شوید.

سقف وافل با عملکرد دو طرفه و یک طرفه

مهمترین تفاوت سقف وافل یک طرفه با سقف وافل دو طرفه در عملکرد آنهاست. نسبت طول به دهانه بیش از 2، عملکرد سقف را به یک طرفه تغییر می دهد. اولین معیار برای انتخاب نوع سقف همین نسبت است که عموما بستگی به پلان معماری و نوع بارگذاری دارد. پس از اینکه نوع عملکرد سقف مشخص شد، بر اساس اندازه دهانه نوع اجرای آن نیز مشخص می شود. برای مثال سقف وافل یکطرفه ، برای ابعاد دهانه 10 در 4 پیشنهاد بسیار اقتصادی تری نسبت به دیگر روش ها خواهد بود. شاید جالب باشد بدانید که در برخی از موارد پس از طراحی هم می توان نوع اجرا را تغییر داد. در ادامه به این موضوع نیز پرداخته می شود.

نتیجه گیری

با توجه به مزایای بسیار زیاد سقف‌های وافل شاهد استقبال از این نوع سازه‌ها و گسترش استفاده از آن در اکثر بناهای مدرن هستیم. اولین و مهمترین مرحله در اجرای این سازه، طراحی سقف وافل است که باید در نهایت دقت و به صورت تخصصی انجام شود.

منبع: https://sahandsazeh.co/

ساخت و ساز...
ما را در سایت ساخت و ساز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : builder sakhtosaz بازدید : 98 تاريخ : سه شنبه 16 اسفند 1401 ساعت: 0:19